Stálý jídelní a nápojový lístek

Stálý jídelní lístek (PDF)

K pivečku

Pikantní utopenec (100g)
s feferonkovým lákem, cibulí a papričkou
39
Škvarková pomazánka (100 g)
zdobená jarní cibulkou, podávaná s rozpečeným chlebem
45 Kč
Domácí nakládaný hermelín (120g)
s česnekem a feferonkou
55
Buřty na pivu (150g)
pečené s cibulí, rajčaty a česnekem
59
Smažené olomoucké tvarůžky (120g)
4ks smažených olomouckých tvarůžků, proložených poličanem
89
Hovězí tataráček (100 g)
podávaný s topinkami, česnekem, tradičním kořením
119
Matjesy ala losos (100g)
zauzený filet z herynku
45
Mix kuřecích a vepřových řízečků (500g)
křupavé řízečky podávané s kyselou okurkou, řezem citrónu a chlebem
254
Domácí chipsy (150g)
dozlatova upečené bramborové lupínky podávané s česnekovým dipem
49

Polévky

Dle denní nabídky 27
Staročeská česnečka
podávaná s krutony, sýrem a vejcem
35

Kuřecí maso

Farmářské kuřecí prso (150 g)
podávané s grilovanou zeleninou a domácím bazalkovým pestem
138
Buffalo wings (500 g)
ostrá kuřecí křídla v marinádě podávané s zeleninouvým crudites a česnekovým dipem
138
Smažené kuřecí řízečky (150 g) 98
Pikantní pivovarská pánev (150 g)
směs kuřecích kousků a čerstvé zeleniny s jasmínovou rýží
165

Vepřové maso

Vepřová panenka balená v anglické slanině (200 g)
se švestkovou omáčkou a lyonskými bramborami
188
Grilovaný steak z vepřové pečeně (200 g)
pečené minibrambůrky s čerstvým rozmarýnem a máslem
179
Pečená vepřová žebra podlévaná podleským pivem (600 g)
pomalu pečená vepřová žebra, podávaná s čerstvým křenem, hořčicí a chlebem
159
Pečené koleno na tmavém pivu (1300 g)
servírované s čerstvým křenem, hořčicí a chlebem
169

Hovězí maso

Hovězí tataráček (200 g)
podávaný s topinkami, česnekem a tradičním kořením
199
Hovězí steak z mladého býka (200 g)
z hovězí roštěné, kořeněný hrubou mořskou solí, barevným pepřem a omáčkou z hrubozrnné francouzské hořčice s kapkou smetany, podávaný s hranolky
235
Flank steak (200 g)
z vyzrálého hovězího pupku, s omáčkou ze zeleného pepře s koňakem, podávaný s mačkanými brambory s jarní cibulkou
245
Pivovarský hovězí gulášek (150 g)
podávaný s houskovými knedlíky, čerstvým křenem a cibulkou
119
Hovězí hamburger (150 g)
se slaninou, červenou cibulí, rajčaty, majonézou, hořčicí, kečupem a hranolky
175
Texas hamburger (150 g)
se zauzenou barbecue omáčkou, pečenou cibulí, slaninou, okurkou, rajčaty a hranolky
175

Bez masa

Gratinované smetanové brambory (450 g)
s kukuřicí, šalotkou, hříbky a parmezánem
125
Smažený sýr (130 g)
s domácí tatarkou a hranolky
114

Dětská jídla

Dětský smažený sýr (70 g)
s vařenými brambory
68
Dětský kuřecí řízek (80 g)
s bramborovou kaší
75
Špagety (130 g)
s rajčatovou omáčkou a parmezánem
65

Těstoviny

Špagety con Pomodori (300 g)
s panchettou, rajčaty, capari a mačkanou mozzarellou s čerstvou bazalkou
137

Saláty

Tradiční šopský salát (200 g) 60
Caesar salát s kuřecím masem (100 g)
s tradičním dresinkem, křupavou slaninou a máslovými česnekovými krutony
129
Caesar salát s krevetami (60 g)
s tradičním dresinkem, krevetami a máslovými česnekovými krutony
139
Salát Nicoise (100 g)
s tuňákem, ančovičkami, olivami, fazolkami, bramborami, vejcem, ledovým salátem a hořčičným dresinkem
149 Kč

Dezerty

Kopeček zmrzliny nebo sorbet 17
Čokoládový fondant
s malinovou omáčkou
65
Creme Brulee 65

Přílohy

Šťouchané brambory 30
Bramboráčky 40
Fazolové lusky se slaninou 45
Vařené brambory 25
Hranolky 25
Krokety 30
Americké brambory 25
Čerstvá zelenina 35
Domácí tatarská omáčka 15
Domácí chilli omáčka 15
Česnekový dresink 15
Kečup 10
Grilovaná zelenina 45

Čepujeme

Fabian 10ºnefiltrovaný

Fabián 12ºležák

Galileo 13ºAPA

Hulvát 13ºsingle hop

Bernard 0 %nealkoholický

Malinovka

 

Pivotéka

Galileo 13º (1 l)APA

 

Víkend

18. – 19. listopadu

Polévka

Špenátová s vejcem a česnekem

30

Moravská zelňačka s klobásou a smetanou

35

Hlavní jídlo

Králík na smetaně s houskovým knedlíkem

125

Steak z vepřového karé s pepřovou omáčkou, šťouchaným bramborem a grilovanou kukuřicí

180

Hovězí pečeně s křenovou omáčkou a houskovým knedlíkem

105

Pivovar Podlesí
Velká mapa